MEXT Scholarship IGP Titech #6: Official Result

Dear Susant,

Our university already sent a letter of acceptance to you. You will shortly receive it, or maybe have already received it.
Congratulations again, and we welcome you to our university in the coming October.
In case you change your mind, please let me know immediately. I do not believe this will happen, of course.
Best regards,

I was in the state of desperate that time, March 19 2013. That day was the last day I have to send the signed pledge back to Titech, and I had not gotten the documents yet. My every friends that also accepted to same program as me had already got their documents according to JREF forum.

And then I got a message from the post office, said that there is aΒ packageΒ for me from Japan and asked me to pick up it. Here are the documents.

#1: Letter of Acceptance

loa

#2: Important Notice
important-notice1

The last document is the pledge, the one I have to send back to Titech on that very day. Fortunately, it was by email πŸ˜€

#3: Plegde

pledge

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world – Nelson Mandela

Advertisements

19 thoughts on “MEXT Scholarship IGP Titech #6: Official Result

  1. Selamat Malam Mbak Susanti

    Perkenalkan mbak saya Hilman Zulkifli Amin…Saya juga sedang apply utk MEXT university recommendation di Kobe University utk PhD bidang Kardiologi..Saya ingin bertanya kira2 kapan ya mbak unofficial resultnya kalau utk MEXT univ recommendation biasanya? Terima kasih banyak mbak atas perhatiannya

    Tertanda

    Hilman Zulkifli Amin

    1. Hi, maaf ya balesnya lama.
      Kalau saya dl dapat unofficial result sekitar awal bulan februari. Tapi mungkin bakal tergantung sama kampus/department/sensei nya sih. πŸ™‚

  2. Hi Mbak Yuni.
    Perkenalkan nama saya Reni, saya sudah diterima oleh salah satu profesor di TITECH dan sekarang sedang menyiapkan berkas IGP (A) dengan beasiswa MEXT. Saya boleh minta e-mail Mbak gak? ada beberapa hal yang mau saya tanyakan.

    1. kl bukan hal yg confidential, silahkan tanyakan disini aja, jadi yang lain yang mgkn juga butuh informasinya bisa sekalian :))

      1. 1. Mengenai application fee nya mbak, kalo daftar program yang IGP (A) yang beasiswa MEXT apakah tetap bayar application fee nya?
        2. Saya sudah interview melalui telfon dengan calon prof nya. Apakah nanti setelah seleksi berkas tetap ada proses interview?

        Terima kasih Mbak πŸ™‚

      2. 1. Kalau lolos mext, engga bayar apa2 sama sekali.

        2. Tergantung department nya. Kalau di dept saya, saya email2an dgn prof dan beliau blg OK. Habis seleksi dokumen saya ada interview lagi dgn 5 profs.

      3. Untuk pertanyaan yang pertama, sistemnya itu kita tetap bayar juga pas pendaftaran baru kemudian diganti atau gak bayar pas pendaftaran tapi nanti kalau tidak lolos dikirim tagihan atau bagaimana ya mbak? Soalnya di website resmi TITECH kurang jelas mengenai pembayaran application fee nya.

      4. sepengalaman saya dulu, ga usah bayar sama sekali dulu (kalo kita emg apply buat mext)

        nanti pas pengumuman lolos bs masuk titech/ga, kita harus semacam ttd kok, yg menyatakan kita jadi mau masuk titech/ga.

        kalo emg ga lolos dapat mext scholarship, saya ga tahu sih sbenernya gimana karna ga ngalamin. tapi menurut saya nanti bakal dikasihtau kok. kalo skrg apply mext, yg jelas ga usah bayar dl. santai aja dl soal itu.

  3. Gitu ya Mbak, berarti untuk seleksi berkasnya belum harus bayar ya, tinggal kirim berkas aja. Makasih ya Mbak penjelasannya πŸ™‚

  4. Hi Mbak Yuni, saya ada pertanyaan lagi nih. Berkas yang dikirim ke titech dibuat dalam 1 rangkap aja kan ya Mbak? Saya ragu, soalnya dulu pas coba MEXT via kedutaan diminta beberapa rangkap.

  5. Dear Susanti, Sorry for not reply you previous time.I am nominated as the MEXT scholarship Student. I have already received a letter stating that I am selected as the MEXT recipient which is signed by The Dean of Interdisciplinary graduate school of science & engineering. Please let me know is there any chance of rejection after selected by university from the Ministry. Thanks for Advance Dear πŸ™‚

    1. In my experience (and also what my sensei said), the chance of rejected by MEXT after being recommended by Titech is very small. So I think you dont need to worry πŸ™‚

      1. Thank you very much πŸ™‚ i am looking forward to receive the official letter of acceptance and to join TiTech πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s